News

Meldpunt onveilige situaties in de bouw

27 september 2016

Vanaf 26 september kunnen gevaarlijke situaties in de bouw gemeld worden bij het meldpunt Veiligheid in de Bouw. Dit meldpunt is geopend door FNV Bouw. De vakbond vind het aantal ongevallen in de bouw onacceptabel hoog en neemt de situatie zeer serieus.

De inspectie SZW meldde al eerder dat het aantal ernstige ongevallen de eerste helft van 2016 met 14% is gestegen. Het aantal dodelijke ongevallen is in vergelijking met het eerste half jaar van 2015 met 56% procent gestegen. Willem Dijkhuizen, campagneleider Veiligheid in de Bouw: ‘Al jaren staat de bouw in de top drie van gevaarlijkste werkplekken in Nederland. Voor FNV Bouw is de maat vol, wij kijken niet aan de zijlijn toe hoe het aantal ongevallen en fatale ongevallen oploopt.

Daarom heeft FNV Bouw een campagne opgezet die start met de lancering van het meldpunt Veiligheid in de Bouw.

Melden van onveilige situaties kan via een speciale kaart die FNV Bouw stuurt naar leden en uitdeelt op bouwplaatsen, telefonisch via 088 575 77 00, op de website van FNV Bouw via www.fnvbouw.nl/meldpuntveiligheid en via de FNV Bouw App onder ‘meld uw probleem’.

Wilt u meer weten over veiligheid tijdens (bouw)projecten? De cursus Project veiligheid is speciaal ontwikkeld voor uw uitvoerende en coördinerende medewerkers die te maken hebben met nieuw- verbouw- en renovatieprojecten.

DEEL DIT