News

Minister pleit voor invoering Energielabel utiliteitsbouw per 1 juli 2014

1 oktober 2014

Minister Blok heeft op 29 augustus jl. een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij bericht over de planning rond de invoering van de Europese EPBD-regelgeving en daarmee het energielabel en het energieprestatiecertificaat voor woningen.

Ook schrijft hij dat het oorspronkelijke voorstel voor energielabels utiliteitsbouw van november 2012 ongewijzigd wordt ingevoerd. Dit houdt in dat voor het energielabel utiliteitbouw wél gebruik wordt gemaakt van de verplichte oplevertoets. In het eerste kwartaal van 2014 komt hier meer informatie over beschikbaar, zo meldt de brief.

Wat dit betekent voor het energielabel voor winkels wordt uit de brief niet duidelijk. Uit onderzoek van ingenieursbureau DWA in opdracht van AgentschapNL naar praktijkervaringen met de oplevertoets bleek dat het bepalen van energielabels voor winkels moeizaam verliep, omdat een deel van het energielabel afhankelijk is van de invulling door de retailer zelf. Een oplossing zou kunnen worden gevonden in een duo-label, zoals dat ook voor bestaande winkels is ontwikkeld.

Bron: lente-akkoord.nl

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.