News

Nieuw platform Energieprestatie Adviseurs

29 juli 2021

De energieprestatie adviseurs voor woningen en utiliteitsgebouwen zijn vanaf nu zowel op locatie als op bedrijf te vinden via het energieprestatie-adviesplatform.nl. Via deze website stellen adviseurs hun inhoudelijke vragen. Onder het tabblad ‘Vind een adviseur’ zijn de adviseurs juist vermeld. Een adviseur is verplicht zich aan te sluiten bij het energieprestatie-adviesplatform.nl en kan zo direct de vermelding checken, laten wijzigen of verwijderen. De klant die op zoek is naar een adviseur vindt via deze zoektool ook snel de weg naar vakbekwame adviseurs. De gegevens zijn ook gekoppeld aan zoekeenenergieadviseur.nl

De Stichting Centraal Register Techniek (CRT) is de opvolger van QBISnl en neemt de verschillende data en diensten voor registratie van personen en bedrijven over van QBISnl. Het CRT wordt dus de nieuwe vindplaats waar alle bouw- en installatietechnische bedrijven en vakbekwame professionals te vinden zijn. Oók de energieprestatie adviseurs. In het energieprestatie-adviesplatform.nl is een zoektool gemaakt die de weg wijst naar de juiste data van CRT.

Een bedrijf wordt alleen opgenomen in het register als het gecertificeerd is. De werknemers van deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen. Als bedrijven en hun adviseurs deze aantoonbare kwaliteit hebben, komen zijn automatisch in het Centraal Register Techniek. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat het register betrouwbaar en gevalideerd is. Ook adviseurs van Koepelorganisaties kunnen zelf in het vervolg zichtbaar zijn.

Ondanks dat QBISnl verdwijnt betekent dit dus niet het einde van een centrale plek voor het vinden van gekwalificeerde bedrijven en personen. In de loop van 2021 breidt het CRT haar data en diensten verder uit. Het systeem van CRT zal uiteindelijk meer mogelijkheden bieden dan dat van QBISnl en zal daarnaast ook veel aandacht besteden aan het geven van begrijpelijke informatie voor vakmensen, vakbedrijven en opdrachtgevers.

www.energieprestatie-adviesplatform.nl

www.zoekeenenergieadviseur.nl

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.