News

Nieuwe logo’s VCA/VCO/VCU

11 december 2017

De VCA/VCA/VCU logo’s zijn gewijzigd. De oude logo’s worden de komende tijd uitgefaseerd. Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV), de eigenaar van het VCA-systeem, heeft een nieuwe huisstijl. Het nieuwe VCA logo is in lijn met deze huisstijl.

De oude logo’s blijven geldig tot 2028, maar het gebruik hiervan wordt niet langer ondersteund. De merken VCA, VCO en VCU en de bijbehorende logo’s zijn geregistreerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Dit betekent dat niet iedereen de logo’s zomaar mag gebruiken. De volgende regels gelden:

Gecertificeerde bedrijven mogen het logo gebruiken voor promotionele doeleinden, om (potentiële) opdrachtgevers en relaties te laten zien dat zij VCA-, VCO- of VCU-gecertificeerd zijn.

Erkende opleiders mogen het logo gebruiken voor promotionele doeleinden, om (potentiële) cursisten en relaties te laten zien dat zij door de SSVV erkende opleidingen aanbieden. Zij mogen het logo ook gebruiken op de diploma’s en getuigschriften die zij uitreiken.

Erkende examencentra mogen het logo gebruiken voor promotionele doeleinden, om (potentiële) kandidaten en relaties te laten zien dat zij door de SSVV erkende examens aanbieden. Zij mogen het logo ook gebruiken op de diploma’s die zij uitreiken.​​​​​​​

Erkende certificatie-instellingen mogen het logo gebruiken voor promotionele doeleinden, om (potentiële) opdrachtgevers en relaties te laten zien dat zij door de SSVV erkende certificering aanbieden. Zij mogen het logo ook gebruiken op de certificaten die zij uitreiken.​​​​​​​

Internationale zusterorganisaties waarmee de SSVV een samenwerkingsovereenkomst heeft en die het VCA-schema 1-op-1 gebruiken, moeten het logo gebruiken. Internationale zusterorganisaties waarvoor dit niet het geval is, mogen het logo niet gebruiken.​​​​​​​

Anderen mogen het logo alleen voor niet-commerciële doelen gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn alleen mogelijk na schriftelijke toestemming van de SSVV.

Bron: VCA.nl

DEEL DIT

nieuwe logo's vca-vco-vcu

Relevante links