News

Maak het verschil met de opleiding Basis Veiligheidskunde!

4 september 2017

Steeds vaker signaleren organisaties de behoefte om (operationele/uitvoerende) leidinggevenden meer ‘bagage’ mee te geven op het gebied van veiligheid. Het belang en de noodzaak om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, groeit.

Kader biedt een praktijkgerichte opleiding Basis Veiligheidskunde (BVK) aan waarin alle aspecten van veiligheidsrisico’s aan de orde komen. Deze opleiding wordt in de markt ook Operationeel Veiligheidskundige of opleiding Veiligheidscoördinator genoemd.

Niet iedereen heeft hetzelfde beeld bij ‘We werken veilig of we werken niet!’. Vaak hebben medewerkers het gevoel dat het management of de veiligheidskundige niet begrijpt wat er speelt op de werkvloer, of denken medewerkers juist dat veiligheid hindert bij de dagelijkse werkzaamheden.

Door leidinggevenden meer kennis en ervaring mee te geven omtrent arbeidsveiligheid vergroot u het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie en slaat u een brug tussen het management, de veiligheidskundige en de werkvloer. Werknemers worden op deze manier pro-actief betrokken bij het veiligheidsbeleid.

Samen met de Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige heeft de BVK’er een voorbeeldfunctie omtrent arbeidsveiligheid gaat.

Met het behalen van het BVK diploma is het mogelijk om verder te ontwikkelen als Middelbaar Veiligheidskundige (met vrijstellingen!) of de Middelbare Arbeidshygiëne opleiding volgen.

Wij maken voor u het verschil door iedere opleidingsdag een (verschillende) specialist in te zetten. De docenten zijn dagelijks actief als veiligheidskundige of consultant binnen zijn/haar vakgebied. Hierdoor verkrijgt u de veiligheidskundige kennis direct vanuit de praktijk.

De Basis Veiligheidskunde opleiding bieden wij ook incompany aan. De opleiding is dan volledig op uw organisatie toe te spitsen. Benieuwd naar de ervaring van anderen? Lees de ervaring van ISS Facility Services.

De opleiding Basis Veiligheidskunde bestaat uit zes opleidingsdagen gedurende één vaste dag per week. Als deelnemer gaat u zelf aan de slag met onderwerpen die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Wilt u meer weten? Download de uitgebreide brochure.

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact op!

Luc Kampman – Kader, bureau voor kwaliteitszorg
T.  0546 – 536 801
E. l.kampman@kader.nl

DEEL DIT

Procesveiligheid