News

Nog veel schimmigheid over energielabel

30 september 2014

Minister Stef Blok (Wonen) heeft dan wel plannen voor een nieuw energielabel voor huizen, maar wat straks de boete is als je zo’n label niet kunt overleggen en wie dat in de gaten houdt, dat is nog allemaal nog wat schimmig.

Dat bleek donderdag tijdens een debat over de kwestie in de Tweede Kamer, die dan ook nog veel vragen heeft. Blok heeft een goedkoop en gemakkelijk label uitgedacht dat de eigenaren van woningen zelf kunnen invullen op de computer, onder meer aan de hand van al bekende informatie over het onderkomen. Hij maakt een vergelijking met het online invullen van je belastingaangifte.

Een deskundige bekijkt de informatie op afstand en daarop volgt als het goed is de registratie van de energiegegevens van je huis. De kosten zijn een paar tientjes, zo is de verwachting en dat is flink goedkoper dan de 100 tot 200 euro nu. Tegelijk blijft het mogelijk en soms noodzakelijk een gewichtiger ‘energieprestatiecertificaat’ aan te vragen.

Het nieuwe plan is nog maar een schets. Europese richtlijnen nopen tot energiebeperkende maatregelen als een dergelijk label, dat je bij voorbeeld bij de overdracht van een huis moet hebben. Ook aan een boete valt niet te ontkomen.

Bron nu.nl

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.