News

Overzicht wijzigingen utiliteitsbouw per 1 juli 2014

1 oktober 2015

In de utiliteitsbouw geldt sinds 1 juli 2014 een nieuwe regeling voor het vaststellen van het Energielabel. Voor bestaande en nieuwe utiliteitsgebouwen is de BRL 9500-03, in combinatie met ISSO 75.1, de primaire richtlijn. Om zeer zuinige utiliteitsgebouwen, met name nieuwbouw of zeer sterk gerenoveerde panden, een beter Energielabel te kunnen geven, is de BRL 9500-06 in combinatie met het nieuwe hoofdstuk 8 in ISSO 75.1 ontwikkeld, oftewel de Detailmethode.

Met deze detailmethode kunnen zeer zuinige utiliteitsgebouwen een hoger Energielabel behalen dan het hoogst haalbare Energielabel A via de BRL 9500-3. Hiermee kan een gebouw zich onderscheiden via een Energielabel A+, A++ of A+++.

Ook blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat een kwalitatieve uitvoering van EPA-U in veel gevallen nog te wensen overlaat. Daarom is de brancheorganisatie FedEC een aantal acties gestart die tot kwaliteitsverbetering moet leiden. Uiteindelijk moet dit leiden tot een gelijkmatiger niveau van de uitgegeven Energielabels in de utiliteitsbouw.

Bron: ISSO

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.