News

Prinses Astrid verantwoordelijk voor gehoorschade?

7 juni 2017

Het is u wellicht niet ontgaan: Premier Charles Michel van België loopt gehoorschade op door de knal van een startpistool!

Wat bedoeld was als een feestelijke opening van een hardloopwedstrijd kreeg voor de premier van België een vervelend staartje. Het hoge piekgeluid zorgde voor een dusdanige belasting aan zijn oor (oren) dat meerdere medische behandelingen noodzakelijk waren. Dit ogenschijnlijk onschuldige incident zorgde er daarnaast voor de Michel ook zijn formele taken als premier noodgedwongen moest uitstellen.

Prinses Astrid loste het startschot, terwijl Michel vlak naast haar stond. Michel moest de 48 uren na het voorval een aantal behandelingen volgen.  Een ongelukkig incident of was dit te voorkomen? Was de prinses zich bewust van het gevaar? Wie had haar en de premier moeten waarschuwen?

Risico’s tijdens evenementen zijn vaak onder belicht. Ten onrechte, ook hier vinden vele incidenten en soms ook ongevallen plaats. Welke gevaren brengen bedrijfsuitjes, muziekfestivals, dorpsfeesten en kermissen etc met zich mee. Wie is verantwoordelijk? Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje!

In het geval van Premier Michel; wie had de premier en prinses moeten waarschuwen voor het lawaai dat haar startschot voort brengt? En wie is er precies verantwoordelijk..?

DEEL DIT