News

RVV verduurzaming 1 januari 2021 – € 150 miljoen budget

22 juni 2020

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming gaat vanaf 1 januari 2021 opnieuw open met een budget van € 150 miljoen. Dat blijkt uit een recente kamerbrief van minister Ollongren.

Subsidiebudget voor CO2-reductie

De RVV Verduurzaming opende in 2019 voor het eerst om de energieprestaties van huurwoningen te verbeteren. De regeling sloot na een half jaar openstelling, doordat het budget in april van dat jaar al werd overschreven. Er leek pas budget vrij te komen in 2022, maar daar komt nu verandering in.
Om uitvoering te geven aan het Urgenda-vonnis en om de bouwsector te ondersteunen in coronatijd, wordt de RVV Verduurzaming opnieuw geopend per 1 januari 2021. Het totale budget is € 150 miljoen voor deze verduurzamingsopgave.

Wat is de RVV Verduurzaming?

De RVV Verduurzaming is een fiscale subsidie, waarbij je als verhuurderheffingsplichtige (>50 sociale huurwoningen in bezit) een korting ontvangt op je verhuurderheffing. Je komt in aanmerking wanneer je investeert in de verduurzaming van bestaande sociale huurwoningen.
De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de verbetering van de Energie-Index (EI) van de woning. De belangrijkste voorwaarden voor de RVV Verduurzaming zijn:

  • De woning heeft na renovatie minimaal Energie-Index B (≤1,4) én maakt minimaal drie stappen in de Energie-Index.
  • De verwachte Energie-Index na renovatie wordt nauwkeurig berekend. Een kleine afwijking kan leiden tot afwijzing.
  • Er is een minimale investering per woning.
  • Binnen drie jaar na de beschikkingsdatum is het verduurzamingstraject volledig afgerond.

Invoering NTA in 2021

Woningen moeten een recent afgemelde Energie-Index hebben. Op het moment van aanvraag mag deze niet ouder zijn dan zes maanden. Vanwege de invoer van de nieuwe rekenmethodiek, de NTA 8800 per 1 januari 2021, en het verwachte capaciteitsprobleem is het noodzakelijk direct in actie te komen!

Bron: Subvention
DEEL DIT

financiele instellingen - energietransitie

Nieuwsbrief ontvangen?



    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.