News

Samenwerking Saxion en Kader, bureau voor kwaliteitszorg

22 november 2017

De afgelopen maand zijn meerdere studenten van de Integrale Veiligheidskunde opleiding van het Saxion geslaagd voor de Middelbare Veiligheidskunde opleiding van Kader, bureau voor kwaliteitszorg.

De Integrale Veiligheidskunde opleiding laat studenten in vier jaar tijd kennis maken met alle facetten van veiligheid. Studenten worden breed opgeleid op het gebied van diverse veiligheidsvraagstukken. Arbeidsveiligheid is hier een onderdeel van.
Wil je als IVK’er aan de slag binnen de arbeidsveiligheid, dan wordt er vaak om een aanvullende Middelbare Veiligheidskunde opleiding gevraagd.
Saxion en Kader bieden IVK’ers de mogelijkheid om een specialisatietraject te volgen, waarin ze de benodigde kennis voor de Middelbare Veiligheidskunde opleiding op doen. Daarna leggen ze het reguliere MVK examen af en volgen het scriptietraject van Kader.

Monique Heck – docent Integrale Veiligheidskunde binnen het Saxion noemt hierover:
“Zoals de naam aangeeft worden de IVK studenten voorbereid als ‘generalist’ en opereren ze als ‘spin in het web’ om samen met veiligheidspartners oplossingen te bedenken voor diverse veiligheidsvraagstukken. Maar om beter voorbereid te zijn, om (on)veilige situaties op de werkvloer in te schatten, is een aanvullende opleiding nodig. Een specialisatie, verbreding en aanvulling van de opleiding integrale Veiligheidskunde. Dit kan Kader bieden. Kader heeft een, door Hobéon erkende opleiding, Middelbare Veiligheidskunde.
We werken graag samen met Kader omdat er wederzijds vertrouwen is en de MVK opleiding zeer goed aangeschreven staat. De MVK opleiding biedt onze studenten aanvullende kennis op het gebied van Arbeidsveiligheid.”

Freddy Hekman, Adviseur/Trainer geeft aan dat veel van zijn collega’s de Saxion IVK opleiding als achtergrond hebben.
“Onze ervaring is dat deze opleiding een uitstekende basis biedt om de stap tot Middelbaar Veiligheidskundige te maken. Wij werken graag samen met een erkend opleidingsinstituut als Saxion. Saxion is in staat gebleken om studenten, naast de benodigde kennis en vaardigheden ter voorbereiding op het veiligheidskundig beroepsveld, het belang van veilige werkomstandigheden in te laten zien. De combinatie tussen de IVK- en MVK-opleiding zorgt ervoor dat werknemers snel en effectief ingezet kunnen worden als deskundige op het gebied van arbeidsveiligheid.”

DEEL DIT

Kader Saxion