News

Slagingspercentages EP-examens

11 november 2020

We krijgen veel vragen over het slagingspercentage van de diverse EP-examens. De Examencommissie Energieprestatie heeft daarom besloten om de eerste slagingspercentages bekend te maken. Over het totale pakket van examens ligt het gemiddelde slaginspercentage nu op 51%. Namens het OpleidersCollectief, waarin alle EP-opleiders zich verenigd hebben en waarvan Kader voorzitter is, is gevraagd om een beter gespecificeerd overzicht waaruit blijkt hoeveel adviseurs een diploma ontvangen. Immers, er zijn meerdere positief afgesloten examenmodules nodig om een diploma in ontvangst te mogen nemen.

De afgelopen maanden hebben we vanuit Kader al vele energieprestatie adviseurs mogen opleiden. We merken (en dat blijkt ook uit de slagingspercentages) dat het bijwonen van de opleiding alleen niet genoeg is, dat zelfstudie er bij hoort en dat de nieuwe methodiek en het bijbehorende protocol toch écht anders is geworden. We bieden u als deelnemer een kwalitatief sterke opleiding, met ervaren docenten. Maar het behalen van het examen vraagt ook de nodige zelfstudie.

Om u (nog) beter voor te bereiden op de lessen en daarmee het examen hebben kunt u natuurlijk het e.e.a. zelf doen. Zo kunt u al voor aanvang inloggen in MijnKader (online leeromgeving) en kunt u de software alvast installeren. U bent dan al bekend met de technologie. Verder is het natuurlijk belangrijk om de lessen goed voor te bereiden, het huiswerk te maken en al uw vragen te stellen aan onze docenten. Daar zijn ze immers voor. Bent u al vakbekwaam? Verdiep u van te voren in het sterk uitgebreide opnameprotocol. Dit voorkomt verrassingen.

Chiel Schoeman van Vastbouw.nl slaagde inmiddels voor alle modules en verwoordt de dynamiek tussen opleiding, thuisstudie en het behalen van de examens erg goed: “Ik moet zeggen dat de cursussen hier goed bij hebben geholpen. Natuurlijk is ook nog thuisstudie vereist, maar de cursussen geven wel de juiste basis om dit te kunnen doen”.

Heeft u vragen met betrekking tot de opleidingen, de voorbereiding, of het examen? Neem gerust contact met ons op. Daar zijn we tenslotte voor!
Telefoonnummer:
030 243 64 64
E-mailadres:
opleidingen@kader.nl

DEEL DIT

thuisstudie

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.