News

Snellere verkoop en hogere opbrengst woningen met groen energielabel

30 september 2014

Uit onderzoek van TiasMimbas Business School blijkt dat woningen met een energielabel gemiddeld 78 dagen sneller worden verkocht dan woningen zonder energielabel. Ook leveren woningen met het groen energielabel A of B ruim 5% meer op dan woningen met het Energielabel C-G.

Onderzoekers van TiasMimbas Business School onderzoeken elk kwartaal de invloed van het energielabel op de Nederlandse koopwoningmarkt. Het vierde kwartaal van 2012 was 13,8 % van het totaal aantal woningtransacties voorzien van een energielabel. De aanwezigheid van een energielabel en de extra informatie die in het energielabel wordt gecommuniceerd wordt door kopers steeds meer op prijs gesteld. Ook konden de verkochte woningen met een groen A of B energielabel rekenen op een prijspremie van 5,1 %.

De kwartaalanalyse wordt uitgevoerd door onderzoekers van het vastgoedLAB binnen TiasNimbas Business School onder leiding van prof.dr. Dirk Brounen. De onderzoekers beschikken hiervoor over de transactiecijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en de energielabelinformatie van AgentschapNL.

Een artikel over energielabel, epa opleiding, epa adviseur opleiding

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.