News

Subsidie voor betere energieprestatie huurwoningen

1 oktober 2015

Woningcorporaties en andere eigenaar-verhuurders van woningen onder de liberalisatiegrens kunnen vanaf 1 juli aanstaande aanspraak doen op de subsidie voor een betere energieprestatie van huurwoningen. Met deze subsidie stimuleert de overheid energiebesparende maatregelen in bestaande woningen met een gereguleerde huur.

Gedurende de periode van 1 juli 2014 tot en met 31 december 2017 kan iedere woningcorporatie onder een aantal voorwaarden een aanvraag indienen voor de Stimuleringsregeling EnergiePrestatie huursector (STEP). In totaal is 400 miljoen euro beschikbaar. Een woningcorporatie kan aanspraak maken op maximaal 7,5 miljoen euro. Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat energiebesparende maatregelen moeten leiden tot een verbetering van het energielabel met ten minste drie stappen. Daarbij moeten de woningen minimaal energielabel B bereiken.

De subsidieregeling sluit goed aan bij het Convenant Energiebesparing Corporatiesector. Daarin is afgesproken dat corporatiewoningen in 2021 gemiddeld een energielabel B hebben. Bovendien moeten alle bestaande woningen in 2050 energieneutraal zijn.

Bron: Aedes

Meer informatie over epa advies

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.