News

Subsidiegeld blijft liggen

1 oktober 2015

Van de 3,5 miljard euro subsidie in de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)-regeling die het Rijk in 2014 beschikbaar stelt, is slechts een fractie vergeven. Dat blijkt uit een tussenrapportage van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Slechts 206 miljoen euro subsidie is toegekend, terwijl in totaal voor 507 miljoen euro is aangevraagd. De overige 3 miljard ligt nog onaangesproken op de plank, een fractie van de aanvragen van voorgaande jaren. Vorig jaar rond deze tijd was al voor meer dan het volledige budget aanvragen gedaan, 3,1 miljard euro ten opzichte van een budget van 3 miljard euro. Daarvan was voor ruim 1,2 miljard euro subsidie toegekend. In 2012 bedroeg het budget 1,7 miljard euro, het budget was toen al in de eerste ronde, in maart, overvraagd. Een paar maanden later, in augustus, was het aangevraagde subsidiebudget opgelopen tot 3,9 miljard euro.

Vooralsnog gaat de RVO ervan uit dat het geld, evenals voorgaande jaren, aan het eind van het jaar volledig besteed is. Naarmate het jaar vordert, en er nog geld beschikbaar is, subsidieert de regeling verhoudingsgewijs duurdere projecten. Mogelijk wachten ondernemers op die fases met hogere subsidiebedragen.

Bron: Cobouw

Meer informatie over EPA advies, EPA adviseur

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.