News

The Bodyguard afgelast wegens asbest in het plafond

4 maart 2016

Een voorstelling van de musical ‘The Bodyguard’ in het Beatrix Theater Utrecht is donderdagavond afgelast vanwege asbest in het plafond achter het podium. Op Twitter deelt de producent van de voorstelling mede dat er geen direct gevaar is geweest voor de gezondheid.

De voorstelling zou om 20.00 beginnen, maar pas rond 20.30 werd aan de bezoekers medegedeeld dat de voorstelling ‘wegens omstandigheden’ niet door zou gaan. Al snel ging rond wat er daadwerkelijk aan de hand was: in een gedeelte achter het podium, waar het publiek niet kan komen, waren geringe sporen van asbest aangetroffen. Volgens de organisatie was er geen direct gevaar voor de gezondheid, maar uit voorzorg en voor verder onderzoek kon de voorstelling van The Bodyguard niet doorgaan.

De teleurgestelde bezoekers, sommige afkomstig uit plaatsen op uren rijden van het theater, kregen een drankje aangeboden in de foyer. Volgens bezoekster Heleen van Lier was de sfeer heel rustig. Iedereen liep naar buiten en er was geen sprake van chaos. Mensen vroegen zich natuurlijk wel af wat er aan de hand zou zijn. Via de mensen bij de deur kwamen we er al snel achter dat er sprake was van asbest. Enkele bezoekers van de musical schrijven op Twitter wel erg ontevreden te zijn over de communicatie rondom de plotseling afgelaste voorstelling.
De musicalliefhebbers kunnen de voorstelling op een ander tijdstip inhalen. Zij krijgen allemaal een belletje van organisator Eventim om een nieuwe datum af te spreken. Of de musical vrijdagavond wel wordt opgevoerd, is nog niet zeker. Vrijdagochtend vindt er nader onderzoek plaats naar het asbest.

Bron: AD

DEEL DIT

asbest