News

De Tour gaat altijd door!

1 juli 2016

Morgen, zaterdag, start de Tour de France. Drie weken lang extreem afzien, ontberingen, hitte, regen, beklimmingen, afdalingen op zeer smalle bandjes, de man met de hamer en herstellen.
Heroïsch afzien met kans op ‘eeuwige’ roem. Want, niemand wacht, de Tour gaat altijd door.

Na een valpartij richt de camera zich al snel weer op de kopgroep en voor elk teamlid is een ander te vinden. Op het werk is dat niet anders. Valt daar iemand ‘van de fiets’, het werk gaat door. Johnny Hoogerland sprong na het prikkeldraad ongeval direct weer op de fiets en reed met 33 hechtingen door. De Tour gaat altijd door!

Als veiligheidskundige anticipeer je, door – net als de renners – risico’s te beperken en valpartijen te voorkomen. Daarvoor trainen de renners zich de longen uit het lijf. En jij, heb je de veiligheidskennis op peil en de risico’s in kaart? Ben je klaar voor ‘de tour’ op het werk? Herkennen jouw collega’s de risico’s en gevaren? Voorkom dat collega’s ‘van de fiets vallen’ tijdens jullie tour en zorg dat iedereen fit aan de start verschijnt. Kennis op peil, risico’s in kaart, collega’s bewust en gemotiveerd om continu de veiligheid te verbeteren. Voorkom valpartijen, want ‘De Tour gaat altijd door’.

Roelof KleinJan
Chef d’equipe

DEEL DIT