News

Tweede groep IVK studenten starten met het MVK specialisatietraject

20 februari 2018

De tweede groep IVK studenten is gestart met het  MVK specialisatietraject. Saxion en Kader bieden Integraal Veiligheidskundigen de mogelijkheid om dit traject te volgen. Studenten leggen het reguliere MVK examen af en volgen het scriptietraject van Kader. De eerste groep is inmiddels afgestudeerd en heeft zowel het IVK als het MVK diploma op zak.

Rick Frielink heeft eind 2017 naast zijn IVK opleiding het specialisatietraject afgerond.

“Ik vond het specialisatietraject een uitgelezen kans om naast mijn IVK diploma, het MVK diploma te behalen. Dit omdat je daarmee laat zien dat je meer kennis en ervaring hebt op het gebied van veiligheid en je bent meer gespecialiseerd (met name in arbeidsveiligheid). Ook onderscheid je jezelf meer op de arbeidsmarkt met een MVK diploma waardoor je dus ook meer opvalt.”

De ervaringen rondom het specialisatietraject zijn positief. Waarin zit precies de toegevoegde waarde van dit specialisatietraject?

“Ik heb de IVK opleiding ervaren als een opleiding waarin je breed opgeleid wordt, maar op sommige gebieden ontbreekt de specialisatie en praktijkervaring. De MVK opleiding van Kader is een mooie en leerzame aanvulling om deze nog ontbrekende praktijkervaring en kennis op te doen. De combinatie met IVK is goed te doen, omdat er veel overlap zit tussen beide opleidingen, ze vullen elkaar mooi aan. Verder leer je tijdens de MVK opleiding om de theorie toe te passen op praktijksituaties, door bijvoorbeeld de safety games. Kort samengevat is de MVK dus zeker een toegevoegde waarde voor IVK studenten.”

DEEL DIT

Kader Saxion