News

Tweede kamer akkoord met plannen Energielabel

1 oktober 2015

Het vereenvoudigde Energielabel wordt in 2015 definitief geïntroduceerd. Op 1 juli jl. stemde de aanwezige Tweede Kamer (slechts VVD, CDA en PvdA) in met de plannen van minister Blok.

Dit betekent dat het vereenvoudigde Energielabel mét toezicht en controle op naleving wordt doorgevoerd. Alle woningeigenaren krijgen een voorlopig vereenvoudigd energielabel toegestuurd. De energieprestatie van de woning wordt op basis van 10 stappen bepaald en is daarmee minder nauwkeurig dan het huidige ‘uitgebreide’ Energielabel.

Het huidige uitgebreide Energielabel blijft gewoon bestaan. Met name voor koppelingen met het woningwaarderingsstelsel (WWS), subsidiemogelijkheden of bij de zogenoemde ‘groene hypotheken’ zal het uitgebreide energielabel van toepassing zijn. Dit is het energielabel met de huidige invulling waar een uitgebreide methodiek nodig is.

Met de instemming van de Tweede Kamer is nog niet duidelijk hoe de uitwerking van de plannen er definitief uit komt te zien. Lees hier het eerdere bericht over de laatste stand van zaken ten aanzien van het Energielabel bestaande bouw.

Meer informatie over EPA advies, EPA adviseur

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.