News

Tweede kamer stemt tegen Wet kenbaarheid energieprestatie gebouwen

30 september 2013

Op 20 november jl. heeft de Tweede Kamer tegen de Wet kenbaarheid energieprestatie gebouwen gestemd. Dit betekent onder andere dat er voorlopig geen sanctionering wordt toegepast op het ontbreken van het Energielabel. Daarmee blijft de situatie vooralsnog ongewijzigd. Echter, het uitstel van de verplichte invoering van het Energielabel betekent zeker geen afstel.

Tegen alle verwachtingen in conformeert Nederland zich hiermee niet aan de herziene Europese richtlijn voor Energiebesparing (EPBD). Het verkopen van een nieuwe of bestaande woning zonder Energielabel blijft dus vooralsnog mogelijk als zowel verkoper als koper daar akkoord mee gaan. Dit geldt ook voor bestaande en nieuwe utiliteitsgebouwen.

Minister Blok zal op korte termijn overleggen met Brussel over de ontstane situatie. Hij betreurt het dat het voorstel het niet heeft gehaald. Dat het besluit van de Tweede Kamer nog een vervolg zal krijgen is zeker. Eerder is Nederland al door Brussel in gebreke gesteld omdat er niet voldaan wordt aan de herziene Europese Richtlijn voor Energiebesparing (EPBD).

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.