News

Uitstel verplichting Energielabel Nieuwbouw

30 september 2013

De introductie van het verplichte Energielabel Nieuwbouw wordt een half jaar uitgesteld. Per 1 juli 2013 dienen nieuwe woningen en gebouwen bij oplevering voorzien te zijn van een Energielabel Nieuwbouw.

Eerder berichtten het Lenteakkoord en Agentschap NL nog dat het Energielabel Nieuwbouw per 1 januari 2013 zou worden geïntroduceerd. Aanleiding voor uitstel is de onverminderde verdeeldheid van de Tweede Kamer over de exacte uitwerking van het wetsvoorstel Kenbaarheid Energieprestaties Gebouwen. Vooral op het gebied van handhaving en sanctionering is nog veel discussie.

De komende maanden zullen de vijf partijen van het Lente-akkoord, Bouwend Nederland, Aedes, Neprom, de NVB en het ministerie van Binnenlandse Zaken benutten om meer ervaring op te doen met de oplevertoets.

EPN per 1 juli verstrekken?

Wilt uw organisatie vanaf 1 juli het Energielabel Nieuwbouw kunnen verstrekken? Zorg dan dat uw organisatie BRL gecertificeerd is volgens BRL 9500-00, 05 en/of 06 en dat u in het bezit bent van een EPN-diploma.

Volg de ontwikkelingen

Vanaf het eerste kwartaal 2013 introduceert Kader de opleiding EPN-U ter voorbereiding op het examen EPN-U. Ook kunt u vanaf dan bij ons terecht voor certificeringsbegeleiding volgens nieuwe BRL delen 9500-05 en/of BRL 9500-06.

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.