News

Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

1 oktober 2015

In oktober 2014 zijn een aantal belangrijke wijzigingen in ‘Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen’ doorgevoerd. De Financieringswijzer geeft een overzicht van diverse regelingen en financieringsconstructies voor energiezuinig (ver)bouwen. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden.

De grootste wijzigingen in de update van oktober 2014:

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

Het Fonds Energiebesparing Huursector (FEH) is toegevoegd. Verhuurders komen in aanmerking voor een laagrentende lening wanneer zij tenminste 5 woningen renoveren door middel van energiebesparende maatregelen. Er moet sprake zijn van een verbetering van een aantal energielabelstappen. De FEH kan in sommige gevallen gecombineerd worden met de STEP regeling.

Particulieren

  • ‘Hypotheekrente gekoppeld aan energielabel’: Bij hypotheken boven 65% van de marktwaarde geldt een renteopslag, dit was eerst boven 51%.
  • De rente voor de Energiebespaarlening is verlaagd met 0,2%.
  • Het verlaagde Btw-tarief wordt mogelijk verlengd tot 01 juli 2015. De kamer moet dit nog goedkeuren.
  • De Stroomversnelling Koopwoningen is toegevoegd. De ambitie is om woningen uit de periode 1950-1980 te renoveren tot Nul op de Meter woningen, waarbij de kosten voor de eigenaar woonlastenneutraal zijn.

De ‘Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen’ geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden voor energiezuinig (ver)bouwen.
Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen.

Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Bron: Bouwend Nederland

Meer informatie over EPA advies, EPA adviseur

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.