News

Veiligheid van ontwerpfase tot recycling

12 september 2016

Dagelijks bereiken ons meerdere berichten over (bedrijfs)ongevallen via het nieuws. (Bedrijfs)ongevallen die wellicht voorkomen hadden kunnen worden wanneer meer aandacht was uitgegaan naar het managen van veiligheid. Een korte terugblik op de afgelopen maanden met onder andere het kraanongeval in Alphen aan de Rijn, het dodelijke ongeval met een hoogwerker in Dalfsen en de sterke toename van (dodelijke) ongevallen in de bouw leert ons dat meer aandacht voor veiligheid noodzakelijk is.

Iedere wijziging binnen een organisatie is eigenlijk een project. Veiligheid is actueel van start tot eind van het project en zelfs na afloop van het project. Van ontwerpfase tot uitvoeringsfase, van montage tot demontage tot recycling.
Al deze facetten dienen tijdens en na het project gemanaged te worden door die deskundige die de risico’s weet te identificeren en te beheersen om (bijna) ongevallen te voorkomen.

Veiligheid binnen projecten is veelomvattend en specifieke deskundigheid is daarbij onmisbaar om hier invulling aan te kunnen geven.
Komt u in aanraking met veiligheid binnen projecten? Komt u terminologieën tegen als V&G plannen, RI&E, V&G coördinatie ontwerp- en uitvoeringsfase, Arbobesluit afdeling 5 bouwproces, incidentonderzoek e.d.?
Dan is de cursus project veiligheid een interessante en inhoudelijk aanvulling voor uw dagelijkse werkzaamheden. Door het volgen van deze opleiding bent u in staat om het proces van een project in relatie tot veiligheid van begin tot eind te analyseren en coördineren.
U hebt na afloop van de cursus onder andere kennis en kunde van specifieke wet- en regelgeving, projectveiligheid algemeen, de projectorganisatie, de diverse fasen binnen een project en de projectveiligheidsstructuur die voor een project noodzakelijk is.
Met uiteindelijk het doel om risico’s vroegtijdig te signaleren en (bijna) ongevallen te voorkomen.

Download hier de brochure van deze cursus!

 

DEEL DIT