News

Vernieuwde opleiding MVK

17 september 2015

Kader introduceert per 1 september aanstaande haar vernieuwde opleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK). Met deze vernieuwde opleiding MVK richt Kader zich op een nog betere ontwikkeling van veiligheidskundige kennis en vaardigheden. Kandidaten krijgen een individuele begeleiding en zijn heel resultaat- en praktijkgericht bezig. En dat in minder tijd en met minder kosten. Hierdoor kunnen kandidaten in kortere tijd de MVK opleiding succesvol doorlopen. Uiteraard voldoet deze opleiding ruim aan de nieuwe eindtermen van Hobeon SKO.

Praktijkgericht

De vernieuwde opleiding MVK is meer gericht op de praktijk van de veiligheidskundige. De focus ligt daarbij op veiligheidskundige thema’s, zoals het signaleren, verminderen en beheersen van  basisrisico’s. Door de praktijkgerichte opdrachten is de deelnemer direct al bezig met het toepassen van de opgedane kennis. De individuele begeleiding sluit daar direct op aan. Deelnemers zijn hierdoor heel resultaatgericht bezig.

Minder lesdagen en prijsvoordeel

De vernieuwde opleiding MVK bestaat uit 14 lesdagen. Hierdoor kan de kandidaat in kortere tijd de MVK opleiding doorlopen en zijn dus minder studiedagen (verletdagen) nodig. De opleiding MVK blijft hiermee voldoen aan het minimum aantal verplichte uren.

De examentraining vindt gedurende de hele opleiding MVK plaats. Optioneel bestaat de mogelijkheid om zonder meerkosten een examentraining te volgen.

Hobeon SKO

De vernieuwde opleiding MVK voldoet uiteraard aan het minimum aantal verplichte uren en de nieuwe eindtermen (meer uniforme criteria) van Hobeon SKO.

Een artikel over opleidingen MVK, veiligheidskundige MVK, veiligheidskundigen opleiding

DEEL DIT