News

Vernieuwde publicatie 75.1 energieprestatie utiliteitsgebouwen

1 oktober 2015

ISSO, de denktank voor de installatiesector, heeft de opnameprotocollen gewijzigd waarmee het energielabel voor gebruiksgebouwen wordt bepaald.

ISSO beschrijft de opnameprotocollen in de vernieuwde publicatie 75.1 ‘Handleiding energieprestatie utiliteitsgebouwen’. De publicatie is wettelijk aangewezen in combinatie met de Boordelingsrichtlijnen (BRL’en) 9500-03 en 9500-06.

De publicatie beschrijft een basismethode. Die is vergelijkbaar met de methode die tot 1 juli 2014 is gebruikt voor het bepalen van het energielabel voor bestaande utiliteitsgebouwen. De methode voldoet nu aan de recast van Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Aan de vernieuwde publicatie is de detailmethode toegevoegd om nieuwbouw en zeer energiezuinige utiliteitsgebouwen te beoordelen. De epn-adviseur controleert of alle energiebesparende maatregelen die zijn aangenomen bij de epc-berekening voor de bouwaanvraag daadwerkelijk zijn gerealiseerd. De methode controleert ook of de energiebesparende maatregelen op de juiste manier zijn aangebracht.

Alleen gecertificeerde bedrijven mogen het energielabel voor utiliteitsgebouwen opstellen. Dat is alleen volgens BRL 9500-03 in combinatie met de basismethode. Voor nieuwe of zeer energiezuinige gebouwen gelden BRL 9500-06 en de detailmethode.

Bron: Cobouw

Meer informatie over epa advies, epa adviseur

 

DEEL DIT

Nieuwsbrief ontvangen?    Ik ontvang graag de nieuwsbrief EPAIk ontvang graag de nieuwsbrief Veiligheidskunde
    Ik ben het eens met het privacy statement van Kader Opleidingen.