News

Werken met warm weer

2 augustus 2016

De temperaturen lijken volgende week weer om hoog te gaan. Hoge temperaturen leiden bij veel bedrijven tot discussies omtrent het (evt. aangepast aan de temperatuur) werkzaamheden te verrichten.

De risico’s die hangen aan werken met warm weer zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan de hoogte van de temperatuur, de tijdsduur van de hogere temperaturen, de aard van de werkzaamheden, de relatieve vochtigheid, de mogelijkheid om de binnen temperatuur binnen bedrijven aan te passen en de persoonlijke factoren van de medewerkers.

De Arbowet stelt dat werkgever en werknemer afspraken moeten maken over een ‘werkbare situatie’ en de middelen die ingezet worden om een klimaat werkbaar te maken. Het verschil in type werkplek en het soort werk maken dat het lastig is gelijke maatregelen te nemen, die ervoor zorgen dat er verantwoord gewerkt kan worden.

Gevaarlijk hoge temperaturen en -weersomstandigheden zijn slechts enkele omgevingsfactoren die de veiligheid op het werk kunnen beïnvloeden. Er zijn er natuurlijk meer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lawaai en trillingen, maar weet u hier het fijne van?

Onze veiligheidskundige opleidingen bieden uitkomst! Wilt u uzelf specialiseren in Veiligheid en wilt u veiligheid naar een hoger niveau brengen? Kies voor Basis-, Middelbaar- of Hoger Veiligheidskunde.

DEEL DIT