News

Zorg voor veiligheid op uw bouwlocatie

20 juli 2015

De Inspectie SZW gaat in mei en juni kleine(re) bouwbedrijven intensief controleren of zij dagelijkse arbeidsmiddelen goed en veilig gebruiken. De inspectie controleert op het gebruik van ladders, rolsteigers en trappen. Met deze alledaagse arbeidsmiddelen gebeuren helaas jaarlijks onacceptabel veel ongevallen. Gemiddeld komen 5 bouwvakkers om het leven en houden tientallen werknemers blijvend letsel over aan een val.

De inspectie heeft eerder dit soort grootschalige acties gedaan. Vorig jaar bleek dat 74% van de kleine bouwbedrijven in overtreding waren. De oorzaken zijn te weinig kennis over een goede opbouw en het gebruik van arbeidsmiddelen. Daarnaast hebben kleine bouwbedrijven onvoldoende veiligheidsbesef van de overtredingen. De inspectie bezoekt vooral kleine(re) bouwlocaties in de binnensteden van Nederland.

Zorg dat u de veiligheid goed regelt en voorkom een hoge boete!

Hoe is de veiligheid op uw locatie geregeld? Zijn uw werknemers volledig op de hoogte hoe zij goed en veilig met trappen, ladders en rolsteigers om kunnen gaan?

Wat kan Kader voor u betekenen?

Heeft u vragen over de situatie op uw werk? Kader kan u ondersteunen met veiligheidskundig advies, uitvoeren van RI&E’s en Veiligheidsmanagement. Wil u dit liever zelf doen? Ook dat kan! Bij Kader kunt u terecht voor Veiligheidskundige opleidingen zoals Basis Veiligheidskunde, Middelbare Veiligheidskunde en Hogere Veiligheidskunde.

DEEL DIT

Veiligheid op de bouwlocatie - MVK -HVK -Veiligheidskunde