Arbeidshygiëne opleiding

Waarom Kader?

Verkort traject mogelijk voor HVK'ers

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Intensieve studie- en scriptiebegeleiding

39 lesdagen
Verkort traject in 15 lesdagen voor € 7.554,-
16.634 excl. BTW

Startdata

di 19/09/2023
Zeist *

Informatieavonden

di 25/07/2023 19.30
Digitaal
Toon alle data
Als arbeidshygiënist voorkom je schadelijke invloed van factoren op de werkplek. Dat klinkt abstract, maar kan van levensbelang zijn. Welke chemicaliën worden ingeademd? Welke gevolgen hebben trillingen van machines op het lijf van de bediener? Als Arbeidshygiënist ken je de eigenschappen van de potentieel belastende factoren op het werk.

Inhoud van de opleiding

Na het volgen van de opleiding Arbeidshygiëne bij Kader kun je een eisenpakket opstellen voor het beoordelen van bestaande arbeidshygiënische situaties binnen de organisatie. Dit op basis van informatie vanuit de overheid, de branche en de organisatie zelf. Je kunt een onderzoek opzetten en uitvoeren om overzicht te krijgen van de bestaande arbeidshygiënische situatie. Deze situatie kun je analyseren en vergelijken met de gewenste situatie en doorvertalen in beheersmaatregelen. Deze maatregelen leer je te implementeren, monitoren en evalueren. Je kunt werken vanuit een coördinerende rol en adviseert tot een goede risicobeheersing.

Is de Arbeidshygiëne opleiding geschikt voor mij?

Arbeidshygiëne stelt zich ten doel medewerkers te beschermen tegen werkgerelateerde gevaren die op langere termijn gezondheidsschade kunnen veroorzaken. Arbeidshygiënisten (AH-ers) zijn professionals die zich bezig houden met het beschermen van de gezondheid van de mensen op de werkplek door het toepassen van de principes vanuit de arbeidshygiëne. Arbeidshygiënisten werken in alle takken van de samenleving.  Benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je in onze uitgebreide brochure.

Van HVK naar Arbeidshygiëne

Ben je Hoger Veiligheidskundige en wil je de Arbeidshygiëne opleiding volgen? Wij bieden een verkort traject, zodat je binnen 11 maanden als volwaardig Arbeidshygiënist aan de slag kunt. De startdata van het verkorte traject zijn aangegeven met een *. Het verkorte traject kost € 7.554,- excl. btw

Studieduur

De doorlooptijd van de opleiding Arbeidshygiëne bedraagt ongeveer anderhalf jaar. Dit is exclusief het scriptietraject.

Investering

De investering bedraagt € 16.634 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding Arbeidshygiëne staan in onze brochure.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Arbeidshygiëne kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze Arbeidshygiëne opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag en waar een scriptie aan moet voldoen.

Download brochure

Veelgestelde vragen

Wat doet een VGM coördinator?

Als VGM-coördinator help je een werkgever bij het borgen en verbeteren van de arbeidsveiligheid, gezondheid van medewerkers en het regelen van milieuzaken. Wat houdt dat in en bestaat er een VGM-coördinator-opleiding? Lees snel verder.

Wat doet een VGM coördinator?
Wat is een VCA opleiding

In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Wat is een VCA opleiding
Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.

Waarom een VCA diploma?
Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?

De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?
Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Als werkgever ben je verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat in 2019 ruim een kwart van de organisatie geen Preventiemedewerker heeft aangesteld. De Preventiemedewerker is bezig met het bevorderen van de arbeidsveiligheid. Maar hoe kies je die preventiemedewerker? Wij geven je enkele aandachtspunten.

Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Gerelateerde begrippen