Arbocoördinator opleiding

Waarom Kader?

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

Persoonlijke aandacht

De opleiding Arbocoördinator richt zich op de coördinerende rol die een Arbocoördinator vervult.

Inhoud van de Arbocoördinator opleiding

Als Arbocoördinator heb je een brede, coördinerende en sturende rol in het monitoren, aanjagen en bewaken van activiteiten gericht op het creëren van een veilige en gezonde werkplek binnen de organisatie. Je hebt zicht op wat er dient te gebeuren en wie je daarvoor nodig hebt. Je hebt contacten met interne en externe deskundigen op het gebied van veiligheid, gezondheid, verzuim en verzuimbestrijding, preventie en arbowetgeving.

Is de Arbocoördinator opleiding geschikt voor mij?

Tijdens de opleiding leer je het speelveld kennen en de coördinerende positie en taken die de functie van een Arbocoördinator met zich mee brengt. Benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je in onze uitgebreide brochure.

Studieduur

De doorlooptijd van de opleiding Arbocoördinator bedraagt 6 lesdagen, gevolgd door een examen.

Investering

De investering bedraagt € 3.471,- euro  excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, examen en eventueel herexamen.

Brochure download

Download de brochure van onze Arbocoördinator opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure

Veelgestelde vragen

Wat doet een VGM coördinator?

Als VGM-coördinator help je een werkgever bij het borgen en verbeteren van de arbeidsveiligheid, gezondheid van medewerkers en het regelen van milieuzaken. Wat houdt dat in en bestaat er een VGM-coördinator-opleiding? Lees snel verder.

Wat doet een VGM coördinator?
Wat is een VCA opleiding

In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Wat is een VCA opleiding
Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.

Waarom een VCA diploma?
Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?

De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?
Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Als werkgever ben je verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat in 2019 ruim een kwart van de organisatie geen Preventiemedewerker heeft aangesteld. De Preventiemedewerker is bezig met het bevorderen van de arbeidsveiligheid. Maar hoe kies je die preventiemedewerker? Wij geven je enkele aandachtspunten.

Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?