Na de training ben je in staat om veiligheidsfuncties op te stellen en het behalen van het SIL level aan te tonen door berekeningen. Door de praktische oefeningen met de tools krijg je een goed begrip van hoe de SIL norm kan worden toegepast.

Inhoud van de training

De SIL norm voor de machinebouw wordt al lang toegepast maar vaak met te weinig kennis van zaken. Er worden wat getallen ingevuld in een tool en componenten ingekocht met een SIL level en dan lijkt het erop dat alles het gewenste resultaat heeft. Dit kan leiden tot een twijfelachtig veiligheidsniveau in de machines. We zien ook in de praktijk dat eindgebruikers steeds meer kennis opdoen over functionele
veiligheid en SIL en dat de machinebouwers kritische vragen van hun klanten soms niet kunnen beantwoorden. Het is belangrijk om dat voor te zijn en te zorgen voor
voldoende kennis en kunde. Deze training zorgt ervoor dat de medewerkers deze kennis opdoen en vakbekwaam kunnen handelen.

Deze training werd voorheen verzorgd door D&F Safety Academy. Begin 2020 werd D&F onderdeel van Kader Group. Na twee jaar intensieve samenwerking is het nu tijd verder te gaan als Kader Academy. Daarmee verdwijnt de handelsnaam, maar onze mensen, trainingen en gedachtengoed natuurlijk niet. Onze passie voor veiligheid, die in alles wat we doen te zien en voelen is, blijven we uitdragen onder deze nieuwe vlag.

Is de training geschikt voor mij?

Engineers, ontwerpers, technici van zowel machinebouwers (ontwerp) als eindgebruikers (controle). Voor deze basistraining is geen specifiek voorkennis nodig. Enige ervaring met machines en besturingssystemen is wenselijk. Let op: wij bieden deze training alleen incompany aan. Voor mogelijkheden om de basistraining SIL machinebouw en FSDT/TIA-ST te volgen kun je contact met ons opnemen.

Studieduur

1 lesdag

Investering

De basistraining SIL machinebouw en FSDT/TIA-ST verzorgen wij incompany. Wij maken de training volledig op maat en stemmen deze af op jouw wensen. De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

Download brochure

Download de brochure en krijg uitgebreide informatie over de Performance Level en SISTEMA training. Denk aan de te behandelen onderwerpen en de toegevoegde waarde van de training.

Download brochure >