BCM – Risicobeoordeling en scenario’s

Waarom Kader?

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

1 dagdeel
295,- excl. btw

Startdata

vr 24/11/2023
Zeist (middag)
Een belangrijk onderdeel van BCM is het uitvoeren van de risicobeoordeling (RB). Hoe gedetailleerd moet je aan de slag? Zijn er specifieke risico’s die extra aandacht verdienen? Wat is het verband tussen Kwetsbaarheden, Bedreigingen en Risico’s?

Inhoud van de opleiding

In deze opleiding gaan we alle onderdelen van de risicobeoordeling uitgebreid bespreken en via discussies en oefeningen komen we tot het benodigde inzicht. Wat zijn de verschillende risicogroepen en hoe verwerken we dat tot scenario’s voor het bedrijfscontinuïteitsplan (BCP)?

Is de opleiding geschikt voor mij?

Deze opleiding is uitermate geschikt voor iedereen die meer wil weten over dit enerverende onderwerp en die met de RB aan de slag gaat. Het levert praktisch toepasbare kennis op voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het RB sjabloon en de toepassing alsook de gebruikers, lees in dit geval specialisten en het BCM project- of kernteam, die verantwoordelijk zijn voor de inhoud. Het levert inzicht op aangaande de RB voor bijvoorbeeld Businessmanagers,  Procesmanagers, Asset Owners en IT-managers die in hun rol te maken hebben of gaan krijgen met Business Continuity Management en onder andere KAM, QA/QC, Risico, BCM-managers die hun functie en werkgebied willen uitbreiden met kennis op BCM-gebied en dan specifiek de RB. Voor verdieping en verbreding op het gehele onderwerp BCM en het BCMS bieden we diverse gerichte opleidingen aan.

Studieduur

De studieduur van deze opleiding is 1 dagdeel van 4 uur.

Investering

De financiële investering van deze opleiding bedraagt € 295,- exclusief btw.