Opleiding Blootstellingsonderzoek

Praktijkgericht meten van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek

Waarom Kader?

Uniek in Nederland!

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Les van vakspecialistische Chemici en Arbeidshygiënisten

Leer in 6 dagen blootstelling op de werkvloer te meten en deze te toetsen aan normen en gezondheidskundige waarden.

Inhoud van de opleiding

Veel bedrijven in Nederland hebben de blootstelling aan gevaarlijke/chemische stoffen niet of onvoldoende in kaart gebracht. Blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek kan inzichtelijk worden gemaakt door te meten, maar vaak is het kostenefficiënter om blootstellingsmodellen in te zetten. Een belangrijk onderdeel van de opleiding blootstellingsonderzoek is het toetsen van de meetresultaten ten opzichte van de normen en gezondheidskundige waarden. Daarnaast wordt de statistische verwerking van de gegevens behandeld. Alles draait om het meten en beoordelen van chemische en biologische stoffen op de werkplek.

Is de opleiding Blootstellingsonderzoek geschikt voor mij?

Wil jij zelfstandig een kwalitatief en wettelijk onderbouwd blootstellingsonderzoek kunnen uitvoeren? Dan is deze opleiding uitermate geschikt. Benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je in onze uitgebreide brochure.

De opleiding Blootstellingsonderzoek is uniek in zijn soort. Het is de enige opleiding in Nederland waarbij je in de praktijk aan de slag gaat met blootstellingsmetingen en deze op een juiste manier leert interpreteren.

Studieduur

De opleiding Blootstellingsonderzoek bestaat uit 6 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, waarvan één dag bestaat uit presentatie van de praktijkopdracht. 

Investering

De investering bedraagt € 3.270,- euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, meetapparatuur en praktijkdag.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Blootstellingsonderzoek kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze Blootstelling opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure >

Veelgestelde vragen

Wat is een blootstellingsonderzoek gevaarlijke stoffen?

Elke dag een machine schoonmaken, plank zagen, muurtje verven of een zak betonmortel omkiepen. Het lijken onschuldige handelingen, maar op de lange termijn zijn ze slecht voor de gezondheid. Die gevolgen merkt de uitvoerder echter pas wanneer het al te laat is. Een blootstellingsonderzoek kan dit helpen voorkomen.

Wat is een blootstellingsonderzoek gevaarlijke stoffen?