kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

BVK opleiding – Basis Veiligheidskunde

Waarom Kader?

Korte doorlooptijd en hoog slagingspercentage

Les van vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen.

4.5 / 5
6 lesdagen
Hobéon SKO-VK waardering
2350,-

Startdata

do 04/11/2021
Zwolle vol
do 20/01/2022
Zeist Bijna vol
do 27/01/2022
Zwolle

informatieavonden

ma 22/11/2021
Digitaal
ma 31/01/2022
Ridderkerk
ma 21/02/2022
Drachten
Toon alle data
Volg in 6 dagen de opleiding Basis Veiligheidskunde en leer gevaren herkennen en risico's inschatten. Bouw mee aan de Veiligheid in uw organisatie.

Inhoud van de BVK opleiding

Steeds vaker signaleren organisaties de behoefte om operationele leidinggevenden meer ‘bagage’ mee te geven op het gebied van veiligheid. Het belang om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, wordt steeds groter. Kader biedt een praktijkgerichte opleiding Basis Veiligheidskunde (BVK) aan waarin alle aspecten van veiligheidsrisico’s worden behandeld. Deze opleiding wordt in de markt ook Operationeel Veiligheidskundige genoemd.

Is de BVK opleiding geschikt voor mij?

Na het afronden van onze opleiding Basis Veiligheidskunde kun je de directie en ondersteunen en geef je invulling aan het veiligheidsbeleid binnen jouw organisatie. Benieuwd naar de specifieke toelatingseisen? Deze vind je in onze brochure.

Studieduur

De BVK opleiding bestaat uit 6 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen. 

Investering

De investering voor de Basis Veiligheidskunde opleiding bedraagt € 2.350 excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, studiebegeleiding en examen.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Basis Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze BVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.

Download brochure >

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?

Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?
Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?

Wat doet een Veiligheidskundige?

Gerelateerde begrippen