Inhoud van de BVK opleiding
Steeds vaker signaleren organisaties de behoefte om operationele leidinggevenden meer ‘bagage’ mee te geven op het gebied van veiligheid. Het belang om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, wordt steeds groter. Kader biedt een praktijkgerichte opleiding Basis Veiligheidskunde (BVK) aan waarin alle aspecten van veiligheidsrisico’s worden behandeld. Deze opleiding wordt in de markt ook Operationeel Veiligheidskundige genoemd.
Is de BVK opleiding geschikt voor mij?
Na het afronden van onze opleiding Basis Veiligheidskunde kun je de directie en eventuele QHSE afdeling ondersteunen en geef je invulling aan het veiligheidsbeleid binnen jouw organisatie. Benieuwd naar de specifieke toelatingseisen? Deze vind je in onze brochure.
Studieduur
De BVK opleiding bestaat uit 6 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen.
Investering
De investering voor de Basis Veiligheidskunde opleiding bedraagt € 2.420 excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, studiebegeleiding en examen.
Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Basis Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure
Download de brochure van onze BVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag.
Download brochure >
Incompany opleiden
Incompany opleiden is een slimme manier om meerdere collega’s tegelijk te laten bijscholen. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Ontdek de voordelen en aanpak van incompany-trajecten bij Kader.
Hoe ervaren anderen de BVK opleiding?
Veelgestelde vragen
Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.
De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?
Als Preventiemedewerker of Middelbaar Veiligheidskundige houdt u zich bezig met veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Maar heeft u ook genoeg kennis om de veiligheidsprocedures verder aan te scherpen of geheel nieuw beleid op te zetten en uit te rollen? Wij vertellen u meer over de stap van praktijkgericht naar beleidsmatig bezig zijn met veiligheid.