Cursus Gevaarlijke stoffen

Introductie veilig werken met gevaarlijke stoffen

Waarom Kader?

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

Persoonlijke aandacht

Leer alles over de belangrijke aspecten van het veilig werken met gevaarlijke stoffen.

Inhoud van de cursus Gevaarlijke stoffen

Wanneer er niet veilig gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. In circa 1 op de 3 bedrijven wordt met gevaarlijke stoffen gewerkt. In deze cursus komen alle belangrijke aspecten aan bod van het veilig werken met gevaarlijke stoffen.

Vaak zijn werknemers zich niet bewust van de risico’s van blootstelling aan gevaarlijke stoffen en straling. Soms onderschatten ze deze. Om werknemers en de omgeving goed tegen gevaarlijke stoffen te beschermen moeten bedrijven risico’s inventariseren, het effect op de gezondheid bepalen en aan de hand daarvan doeltreffende maatregelen nemen. Tijdens de cursus Gevaarlijke stoffen leert u o.a. de blootstellingsrisico’s te bepalen en de gevaarseigenschappen van gevaarlijke stoffen te herkennen.

Is de opleiding geschikt voor mij?

De cursus gevaarlijke stoffen is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met gevaarlijke stoffen, maar daar geen specialistische beroepsopleiding voor nodig heeft. Benieuwd naar de deelnemers die je al voorgingen? Dit vind je in onze uitgebreide brochure.

Studieduur

De doorlooptijd van de cursus Gevaarlijke Stoffen bedraagt 2 lesdagen.

Investering

De opleidingskosten bedragen € 798,- per persoon exclusief btw. Voor het aanvragen van subsidie voor de cursus Gevaarlijke Stoffen kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brocure

Download de brochure van onze Gevaarlijke stoffen cursus en krijg uitgebreide informatie over de cursus Gevaarlijke stoffen.

Download brochure >