Inhoud van de cursus Projectveiligheid
Als Projectveiligheidscoördinator ben je de veiligheidsdeskundige tijdens een project. Je bevindt je in het spanningsveld tussen risico’s, maatregelen en de belangen van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer.
Om in dat spanningsveld goed jouw werk te doen, is het van belang om in de voorbereidingsfase van een project het fundament te leggen voor een veilige realisatie van het project. In de uitvoeringsfase kun je zorgen dat de uitvoering soepel verloopt. Het hebben van kennis en het goed kunnen toepassen van deze projectveiligheidsinstrumenten is daarbij essentieel.
Onderwerpen die in de cursus Projectveiligheid behandeld worden:
- Wetgeving projectveiligheid;
- Voorbereidings- en realisatiefase;
- Diverse rollen in het project;
- De V&G-structuur;
- Dynamiek bouwprojecten;
- Dynamiek industriële stops;
- Managen arbeidsveilige risico’s op projecten;
- Incidenten tijdens projecten.
Is de cursus Projectveiligheid geschikt voor mij?
De cursus Project veiligheid is speciaal ontwikkeld voor uitvoerende en coördinerende medewerkers die te maken hebben met nieuw- verbouw- en renovatieprojecten.
Studieduur
De doorlooptijd van de cursus Projectveiligheid bedraagt 3 lesdagen.
Investering
De investering voor de cursus Projectveiligheid bedraagt € 1082,- excl. btw. Dit is een all-in prijs inclusief lesmateriaal en het examen aan het eind van de tweede lesdag.

Download brochure
Download de brochure van onze cursus Projectveiligheid en krijg uitgebreide informatie over de cursus Projectveiligheid.
Download brochure >Hoe ervaren anderen de opleiding Projectveiligheid?