Energiecoach opleiding

Waarom Kader?

Dé opleider op het gebied van Energie en duurzaamheid!

All-in prijs: geen extra kosten achteraf

3 lesdagen
1.055,- excl. btw.

Startdata

wo 06/09/2023
Zeist
wo 01/11/2023
Zeist
Alle ins en outs over energiebesparingsoplossingen, de invloed van bewonersgedrag en hoe u dit gedrag kunt beïnvloeden.

Inhoud van de opleiding Energiecoach

Binnenshuis kan er flink bespaard  worden op energie. Dat is goed voor het milieu en het levert de bewoner geld op. Sommige maatregelen zijn gratis, soms moet er geïnvesteerd worden. Een investering in de woning levert tegenwoordig meer op dan wanneer de bewoner het geld op de spaarrekening laat staan.

In de Energiecoach opleiding leer je hoe je energie kunt besparen in woningen. We leren je alles over het energiegebruik van apparaten in huis en over slim verwarmen, over isoleren en over energiebesparende gewoontes. Over subsidies en zonnepanelen. Een energiecoach kan wel voor 15% energiebesparing zorgen!

Na de opleiding ben je in staat om bewoners gericht te coachen met als doel een lagere energierekening en verbetering van het wooncomfort. Je kunt een gedegen rapport verstrekken aan de bewoner op basis van het door Kader opgestelde stappenplan, waarmee de bewoner goede keuzes/vervolgstappen kan maken om energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als energiecoach, energieambassadeur of bij een energieloket.

Is de Energiecoach opleiding geschikt voor mij?

De opleiding Energiecoach is bestemd voor geïnteresseerden met een MBO werk- en denkniveau, die een warm hart voor energiebesparing en verduurzaming in de woning hebben. Enige technische achtergrondkennis wordt aanbevolen, gevoel voor techniek is het meest belangrijk!

Studieduur

De Energiecoach opleiding betreft een driedaagse opleiding.

Investering

De investering voor de opleiding Energiecoach bedraagt € 1.055,- exclusief btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >