Energieprestatie op hoofdlijnen

Waarom Kader?

Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.

Samen met onze trainers hebben we extra casussen voor je ontwikkeld om te oefenen.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Ga je geen woningen of gebouwen opnemen maar heb je wel te maken met energielabels in je werk? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Het energielabel is een belangrijk startpunt voor energiebesparing en verduurzaming van woningen en gebouwen. Om jou inzicht te geven in de nieuwe opnamemethodiek nemen we je op hoofdlijnen mee in het opnameprotocol, de ISSO 82.1 voor woningen en woongebouwen en de ISSO 75.1 voor utiliteitsgebouwen.

Inhoud van EP op hoofdlijnen

Met deze opleiding krijg je inzicht in de factoren van de woning of het gebouw die van invloed zijn op het energielabel en de mogelijkheden tot energetische verbetering en labelsprongen om de woning te vergroenen.

De lesdagen hebben een theoretische en praktische benadering. We nemen je tijdens de lesdagen middels casuïstiek en diverse opdrachten mee door de opnameprotocollen ISSO 82.1 en ISSO 75.1. Hiermee krijg je inzicht in alle onderdelen die opgenomen dienen te worden tijdens de opname van de woning of het gebouw door de energieprestatieadviseur en hoe uiteindelijk de energieprestatie bepaald wordt.  

Is de opleiding EP op hoofdlijnen geschikt voor mij?

De opleiding EP op hoofdlijnen is bedoeld voor als je als professional betrokken bent bij de exploitatie, het beheer en het gebruik van woningen en gebouwen. Dit kan bij vastgoedbedrijven, makelaars, leveranciers van energiebesparende materialen, woningcorporaties, of financiële instituten zijn. Technische affiniteit is wel noodzakelijk.

Studieduur

De opleiding EP op hoofdlijnen beslaat twee dagen. De lesdagen starten om 9.00 uur en eindigen 16.30 uur.

Investering

De investering voor de opleiding EP op hoofdlijnen bedraagt € 840,- per persoon excl. BTW.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >