EP-U/B adviseur opleiding

Energieprestatie Utiliteitsgebouwen Basismethodiek

Waarom Kader?

Samen met onze trainers hebben we extra casussen voor je ontwikkeld om te oefenen.

Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

5 lesdagen
2.095,- excl. btw.

Startdata

di 03/10/2023
Zeist
di 09/01/2024
Zeist
vr 01/03/2024
Zeist
Wil jij de energieprestatie van vastgoed goed in kaart kunnen brengen? Dan is de EP-U/B opleiding iets voor jou.

Ben je vakbekwaam EP-W/B adviseur? En wil je je verder bekwamen naar EP-U/B adviseur? Dan is de opleiding van W/B naar U/B iets voor jou.

Inhoud van de EP-U/B opleiding

Als aankomend energieprestatie adviseur leiden we je op om volgens de opnamemethodiek (NTA 8800) utiliteitsgebouwen op te nemen en te registreren. Je kunt dat als zelfstandige of in loondienst gaan doen.

Er is een verschil tussen de basisopname (deze opleiding) en de detailopname (vervolgopleiding). De basisopname geldt voor bestaande gebouwen, de detailopname voor nieuwbouw. We bereiden je zorgvuldig en gedegen voor op de vier landelijke examenmodules voor EP-U/B. Na het behalen van je examens ben je geregistreerd als vakbekwaam EP-U/B adviseur basismethode en kun je gelijk aan de slag!

Is de EP-U/B opleiding geschikt voor mij?

Energieprestatie adviseurs werken bijvoorbeeld bij een gemeente, bouwkundig adviesbureau, ingenieursbureau of installatiebureau. Als je aan de slag wil als zelfstandig adviseur is dat ook goed mogelijk. Voor deze opleiding wordt uitgegaan van technische kennis op HBO niveau. 

Weet je (nog) niet welke Energieprestatie opleiding geschikt is voor jouw situatie? Om je op weg te helpen hebben wij een infographic opgesteld. Deze infographic helpt je bij het maken van de juiste opleidingskeuze. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs!

De energielabel-C verplichting voor kantoren per 1 januari 2023 zorgt voor een toenemende vraag naar EP-U adviseurs.

Studieduur

De EP-U/B opleiding bestaat uit vijf lesdagen en bereidt je geheel voor op het landelijk examen.

Investering

De investering bedraagt € 2.095,- excl. btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >