EP-U/D adviseur opleiding

Energieprestatie Utiliteit Detailmethodiek

Waarom Kader?

Opleiding ontwikkeld door vakbekwame deskundigen, onderwijskundigen en marktpartijen

Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Wil je omgevingsvergunningen aanvragen of nieuwbouw vastgoed opnemen en registreren? Volg dan de EP-U/D opleiding!

Inhoud van de EP-U/D opleiding

Als aankomend EP-U/D adviseur leiden we je op om volgens de detailmethodiek (NTA 8800) omgevingsvergunningen aan te vragen en de opname en registratie te verrichten voor definitieve energielabels voor nieuwbouw vastgoed.  Je kunt dat als zelfstandige of in loondienst gaan doen.

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).

De opleiding EP-U/D (deze opleiding) is een vervolg op de opleiding EP-U/B. We bereiden je zorgvuldig en gedegen voor op de twee landelijke examenmodules voor EP-U/D. Na het behalen van je examens ben je geregistreerd als vakbekwaam EP-U/D adviseur detailmethode en kun je gelijk aan de slag!

Is de EP-U/D opleiding geschikt voor mij?

Energieprestatie adviseurs werken bijvoorbeeld bij een gemeente, bouwkundig adviesbureau, ingenieursbureau of installatiebureau. Als je aan de slag wil als zelfstandig adviseur is dat ook goed mogelijk. Voor deze opleiding wordt uitgegaan van technische kennis op HBO niveau. 

Weet je (nog) niet welke Energieprestatie opleiding geschikt is voor jouw situatie? Om je op weg te helpen hebben wij een infographic opgesteld. Deze infographic helpt je bij het maken van de juiste opleidingskeuze. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met onze opleidingsadviseurs!

De energielabel-C verplichting voor kantoren per 1 januari 2023 zorgt voor een toenemende vraag naar EP-U adviseurs.

Studieduur

De EP-U/D opleiding bestaat uit twee lesdagen en bereidt je geheel voor op het landelijk examen.

Investering

De investering bedraagt € 840,- excl. btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >