EP-W/B adviseur Opleiding

Energieprestatie Woningen Basismethodiek

Waarom Kader?

Samen met onze trainers hebben we extra casussen voor je ontwikkeld om te oefenen.

Actief lid van de Examencommissie en korte lijnen naar actuele lesstof.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief, en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Wil je aan de slag als energieprestatie adviseur in de woningmarkt? Dan is de vijfdaagse EP-W/B opleiding iets voor jou.

Inhoud van de opleiding EP-W/B

Als aankomend energieprestatie adviseur leiden we je op om volgens de opnamemethodiek (NTA 8800) woningen op te nemen en te registreren. Je kunt dat als zelfstandige of in loondienst gaan doen.

Er is een verschil tussen de basisopname (deze opleiding) en de detailopname (vervolgopleiding). De basisopname geldt voor bestaande gebouwen, de detailopname voor nieuwbouw. We bereiden je zorgvuldig en gedegen voor op de vier landelijke examenmodules voor EP-W/B. Na het behalen van je examens ben je geregistreerd als vakbekwaam EP-W/B adviseur basismethode en kun je gelijk aan de slag!

Is de opleiding EP-W/B geschikt voor mij?

Energieprestatie adviseurs werken bijvoorbeeld bij een gemeente, bouwkundig adviesbureau, ingenieursbureau, installatiebureau of makelaarskantoor. Als je aan de slag wil als zelfstandig adviseur is dat ook goed mogelijk, Je beschikt over een basis aan bouwkundige en installatietechnische kennis. Anders adviseren we je om onze vooropleiding bouwkunde of vooropleiding installatietechniek te volgen voor je begint aan deze opleiding.

Weet je (nog) niet welke Energieprestatie opleiding geschikt is voor jouw situatie? Om je op weg te helpen hebben wij een infographic opgesteld. Deze infographic helpt je bij het maken van de juiste opleidingskeuze. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met onze opleidingsadviseurs!

Tip: neem je eigen woning op!

Studieduur

De EP-W/B opleiding bestaat uit vijf lesdagen en bereidt je geheel voor op de landelijke examenmodules.

Investering

De investering bedraagt € 2.095,- excl. btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >