Erkende maatregelenlijst opleiding

Waarom Kader?

Dé opleider op het gebied van Energie en duurzaamheid!

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Toezicht houden op de wet of organisaties met energiebesparingsplicht adviseren? Onze opleiding 'EML voor toezichthouders en adviseurs' geeft je in drie dagen de benodigde handvatten.

Inhoud van de opleiding Erkende maatregelenlijst

Energie besparen is nodig en daarom in toenemende mate ook wettelijk verplicht, bijvoorbeeld binnen de Wet Milieubeheer. Volgens deze wet zijn bedrijven met een jaarverbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas verplicht energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder door te voeren.

De Erkende maatregelenlijsten zijn een handig hulpmiddel om te weten wat er bespaard kan – of moet – worden. Kader Academy ontwikkelde de driedaagse opleiding ‘EML voor toezichthouders en adviseurs’ om deze lijsten slim te gebruiken. De lijsten zijn gerubriceerd en handzaam gemaakt voor toezichthouders en adviseurs. Je krijgt inzicht in de toepassing en opbouw van de lijsten, maar ook worden de terminologieën en technologieën uitgelegd.

Is de opleiding Erkende maatregelenlijst geschikt voor mij?

Ben jij (aankomend) toezichthouder milieuwetgeving bij een gemeente, Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), samenwerkingsverband, omgevingsdienst, waterschap, provincie of regionale inspectie? Of adviseer je organisaties met energiebesparingsplicht vanuit de Wet milieubeheer, Activiteitenbesluit en andere inrichtingsgebonden wet- en regelgeving?  Dan is de opleiding geschikt voor jou! Ook voor eindgebruikers en hun (energie)adviseurs is deze opleiding interessant. Voor deze opleiding heb je hbo-denkniveau en affiniteit met techniek nodig. Let op: wij bieden deze opleiding alleen incompany aan. Voor mogelijkheden om de opleiding Erkende maatregelenlijst te volgen kun je contact met ons opnemen.

Studieduur

De opleidingsduur van de opleiding Erkende maatregelenlijst is 3 lesdagen.

Investering

De opleiding Erkende maatregelenlijst verzorgen wij incompany. Wij maken de opleiding volledig op maat en stemmen deze af op jouw wensen. De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >