HAZOP

Waarom Kader?

Ervaren trainers

Jarenlange ervaring in de procesveiligheid

HAZOP staat voor Hazard and Operability. De HAZOP studie is een veelgebruikte methode voor het identificeren van risico's en ongewenste situaties in onder andere industriele installaties. Onze HAZOP training behandelt de toepassing van HAZOP bij het identificeren en analyseren van foutcondities en foutieve handelingen in complexe (proces)installaties.

Inhoud van de training HAZOP

De HAZOP studie is een veelgebruikte methode voor het identificeren van risico’s en ongewenste situaties in onder andere industriële installaties. In deze ééndaagse training ga je leren welke voorwaarden relevant zijn voor het uitvoeren van deze studie en hoe je acties registreert die verband houden met de HAZOP studie.

Is de training HAZOP geschikt voor mij?

De HAZOP training is uitermate geschikt voor:

 • HAZOP deelnemers (operators en onderhoudstechnici)
 • HSE verantwoordelijken
 • KAM-coordinatoren
 • Plant/Operationele supervisors en managers
 • Engineers (process/control/E&I/WTB)

  Let op: wij bieden deze training alleen incompany aan. Voor mogelijkheden om de training HAZOP te volgen kun je contact met ons opnemen.

  Studieduur

  De studieduur van deze training HAZOP bedraagt één volledige lesdag van 09.00 tot 16.30.

  Investering

  De training HAZOP verzorgen wij incompany. Wij maken de training volledig op maat en stemmen deze af op jouw wensen. De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

  Download brochure

  Download de brochure en krijg uitgebreide informatie over de HAZOP leader training. Denk aan de te behandelen onderwerpen en de toegevoegde waarde van de training.

  Download brochure >