HVK opleiding – Hogere Veiligheidskunde

Waarom Kader?

Dé veiligheidskundige opleider van Nederland!

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

Altijd een locatie bij u in de buurt!

35 lesdagen
Hobéon SKO erkend
16.634,- excl. btw

Startdata

do 26/10/2023
Zeist Bijna vol
di 21/11/2023
Amsterdam
do 11/01/2024
Ridderkerk

Informatieavonden

di 03/10/2023 19.30 uur
Digitaal (VOL)
di 07/11/2023 19.30 uur
Digitaal
di 12/12/2023 19.30 uur
Digitaal
Toon alle data
Tijdens de Hogere Veiligheidskunde opleiding krijg je nieuwe inzichten over het beheersen van veiligheidsrisico’s en leer je hoe je veiligheid op een goede manier organiseert.

Inhoud van de HVK opleiding

Volg de HVK opleiding en breng veiligheid naar een hoger niveau! Na de opleiding Hogere Veiligheidskunde kun jij als professional, zowel intern als extern, ondersteuning verlenen bij het beheersen van (veiligheid)risico’s. Je geeft richting aan het veiligheidsbeleid, kunt complexe risicovolle werkzaamheden managen en bent dé gesprekspartner voor andere (kern)deskundigen en externe toezichthouders. Naast de operationele aspecten krijgen juridische aspecten een steeds belangrijkere rol binnen het werkveld van de Hogere Veiligheidskundige.

Is de HVK opleiding geschikt voor mij?

De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel veilig werkt en de structuur biedt om
veiligheid voor de werknemers te borgen. Wil jij de volgende stap in je carrière zetten ben je benieuwd naar de toelatingseisen? Deze vind je uitgebreid in onze brochure.

Hobéon SKO

Onze Hogere Veiligheidskunde opleiding is een door Hobéon SKO toegelaten opleiding. De Stichting Hobéon SKO ziet als certificerende instelling toe op de kwaliteit van de opleiding. Hobéon SKO geeft op verzoek van het ministerie tevens de certificaten van vakbekwaamheid af voor de Arbokerndeskundigen. De gecertificeerde Hogere Veiligheidskundige staat genoemd als één van de Arbokerndeskundigen in de Arbowet.

Studieduur

De HVK opleiding bestaat uit 35 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen en scriptieverdediging. In de schoolvakanties worden de lessen opgeschoven.

Investering

De investering bedraagt €16.634 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen. De uitgebreide inhoud, de benodigde vooropleiding en de informatie over het volgen van de opleiding HVK staan in onze brochure.

Voor het aanvragen van subsidie voor de opleiding Hogere Veiligheidskunde kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download brochure

Download de brochure van onze HVK opleiding en krijg uitgebreide informatie over de profielschets, doelstellingen, toelatingseisen en studiebelasting. Ook krijg je meer informatie over de invulling per lesdag en waar een scriptie aan moet voldoen.

Download brochure

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?

Het verschil tussen de MVK opleiding en HVK opleiding wordt veel gevraagd. Als potentieel Middelbaar Veiligheidskundige of Hoger Veiligheidskundige is het belangrijk om de verschillen tussen de MVK opleiding en de HVK opleiding te weten.

Wat is het verschil tussen een MVK opleiding en een HVK opleiding?
Wat doet een Veiligheidskundige?

De Veiligheidskundige geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Welke (in)directe risico’s lopen collega’s en welk risico loop de omgeving bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen uw organisatie?

Wat doet een Veiligheidskundige?
Van MVK naar HVK: waarom zou u?

Als Preventiemedewerker of Middelbaar Veiligheidskundige houdt u zich bezig met veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Maar heeft u ook genoeg kennis om de veiligheidsprocedures verder aan te scherpen of geheel nieuw beleid op te zetten en uit te rollen? Wij vertellen u meer over de stap van praktijkgericht naar beleidsmatig bezig zijn met veiligheid.

Van MVK naar HVK: waarom zou u?

Gerelateerde begrippen