Installatiedeskundige Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Waarom Kader?

Jarenlange ervaring in het geven van brandmeldinstallatie cursussen

Aansluitend examen

In de Installatiedeskundige Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties cursus leer je brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties vakbekwaam te installeren, zodat je beginnende branden tijdig kunt signaleren.

Inhoud van de cursus

Nadat je de Installatiedeskundige brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties cursus succesvol hebt afgerond; heb je kennis over de grondbeginselen van brand, branduitbreiding en rookverspreiding, maar ook over de beveiliging daartegen. Je bent volledig op de hoogte over de norm NEN 2535 voor het installeren van brandmeldinstallaties en je bent
in staat om zelfstandig, volgens de eisen van NEN 2535, een brandmeldinstallatie te installeren. Je kunt ook de componenten van een brandmeldsysteem herkennen en toepassen.

Is de cursus geschikt voor mij?

De Installatiedeskundige brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties cursus is bedoeld voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en uitgebreide kennis wil opdoen over brandmeldinstallaties. De cursus is de juiste voorbereiding voor het examen Installatiedeskundige BMI-OAI, dat vereist is om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties te kunnen monteren.

Studieduur

De cursus duurt 4 dagen of 8 avonden (totaal 24 contacturen). Het landelijk erkend examen sluit aan op de laatste lesdag.

Investering

De investering bedraagt € 995,- (excl. BTW).

Download brochure

Download de brochure Installatiedeskundige Brandmeldinstallaties waarin je uitgebreide informatie krijgt over de opleiding, toelatingseisen en studiebelasting.

Download brochure