Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (OAI)

Waarom Kader?

Jarenlange ervaring in het geven van brandmeldinstallatie cursussen

Aansluitend NIBHV examen

In de praktische opleiding Installatiedeskundige OAI worden alle aspecten behandeld die je nodig hebt bij het correct installeren van ontruimingsalarminstallaties.

Inhoud van de cursus

Je maakt kennis met het werk als installatiedeskundige in
theorie en praktijk. Ook behandelen we de relevante normen en
voorschriften.

Als Installatiedeskundige OAI heb je na het succesvol afronden van de opleiding kennis van de weten regelgeving, weet je wat het doel is van een ontruimingsalarminstallatie en heb je kennis gemaakt met de normering op het gebied van installeren van ontruimingsalarminstallaties (NEN 2575 deel 1
t/m 5 en de norm NPR 2576). Ook ben je vertrouwd met de STIPA-methode en heb je kennis van geluidsmetingen

Is de cursus geschikt voor mij?

De opleiding Installatiedeskundige OAI is bedoeld voor iedereen die regelmatig betrokken is bij de aanleg van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en uitgebreide kennis hierover wil opdoen.

In het bijzonder is de opleiding geschikt voor als je de opleiding Installatiedeskundige Brandmeldinstallatie (BMI) hebt afgerond. Deze is vereist om als erkend installatiebedrijf of branddetectiebedrijf gecertificeerd brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties te kunnen monteren.

Studieduur

De opleiding duurt 1 dag of 2 avonden (totaal 7 contacturen).

Investering

De investering bedraagt € 566,- (excl. BTW)

Download brochure

Download de brochure Installatiedeskundige ontruimingsalarminstallaties (OAI) waarin je uitgebreide informatie krijgt over de opleiding, toelatingseisen en studiebelasting.

Download brochure >