Keurmeester Landbouw-, Tuin- en Parkmachines

KLTP opleiding

Waarom Kader?

Praktisch ingestoken

Officiële VA-keur opleiding

3 lesdagen (+ 2 dagen KME)
1.210,- (€ 715,- voor KLTP + € 495,- voor KME)

Startdata

do 21/09/2023
Heukelum
do 12/10/2023
Dalfsen
do 07/12/2023
Heukelum
In de KLTP (Keurmeester Landbouw- Tuin- & Parkmachines) opleiding word je bijgeschoold t.b.v. de aspecten van het keuren van landbouw, tuin- en parkmachines volgens de wettelijke eisen zoals opgenomen in de Arbowet en onderliggende besluiten en regelingen en de Wegenverkeerswet.

Praktische informatie

De duur van de KLTP opleiding bedraagt 3 lesdagen. Per week verzorgen we één lesdag van iedere keurmeesteropleiding. De duur van de opfristraining bedraagt 1 lesdag.
De investering voor de driedaagse KLTP opleiding bedraagt € 715,- per persoon exclusief btw. De investering voor de opfristraining bedraagt € 240,- per persoon exclusief btw.

Let op: sinds september 2019 is het verplicht om als keurmeester naast deze 3-daagse opleiding de 2-daagse Keurmeester Elektro te volgen, tenzij deze KME (of voorheen 400V) al eerder gevolgd is. Indien eerder gevolgd, a.u.b. vermelden bij aanmelding.

Checklist toelatingseisen keurmeesteropleidingen

Om toegelaten te kunnen worden tot de keurmeesteropleidingen dient uw keurmeester onderstaande vragen met ‘ja’ te kunnen beantwoorden.

Vraag 1: Beschikt u over een technisch diploma op minimaal niveau 2 (LTS niveau)
Vraag 2: Beschikt u over minimaal 3 jaar ervaring als monteur bij een ander bedrijf, of beschikt u over minimaal 1 jaar ervaring als monteur bij uw huidige werkgever?
Vraag 3: Heeft u samen met uw werkgever de werk ervaringslijst naar waarheid ingevuld? (lijst van VA-Keur)

Herinstructie

De duur van de opfristraining/herinstructie bedraagt 1 lesdag. De investering voor de herinstructie bedraagt € 240,- per persoon exclusief btw.
Inschrijven voor de Keurmeester LTP herinstructie opleiding kan via VA-Keur.

Locatie

De Keurmeester Landbouw- Tuin- & Parkmachines opleiding wordt aangeboden in Dalfsen of Heukelum. Afhankelijk van de herkomstplaats van de meerderheid van de deelnemers wordt de locatie bekend gemaakt.

Voordelen VA-Keur

Als u over het VA-Keur beschikt, bent u bevoegd om de jaarlijks verplichte veiligheidskeuringen voor machines en arbeidsmiddelen uit te voeren. Met dit keurmerk toont uw bedrijf aan dat de wettelijke eisen worden gehanteerd.

Download brochure

Download de brochure van onze Keurmeester opleidingen en krijg uitgebreide informatie over de verschillende Keurmeester opleidingen.

Download brochure >