LOTOTO training

Lock Out, Tag Out, Try Out

Waarom Kader?

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

Persoonlijke aandacht

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Volg de LOTOTO training en implementeer LOTOTO in jouw organisatie, met als resultaat meer veiligheid van medewerkers die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan installaties.

Inhoud LOTOTO training

Om zeker te weten dat er veilig kan worden gewerkt is er de LOTOTO-procedure, ofwel blokkeren, markeren en controleren. LOTOTO is een relatief eenvoudige methode waarmee ook tijdens onderhoudswerkzaamheden de veiligheid en gezondheid van personeel te waarborgen is. LOTOTO voorkomt het onbedoeld in beweging komen en/of het onbedoeld vrijkomen van energie en gevaarlijke stoffen. LOTOTO is noodzakelijk als apparatuur die normaal gesproken gesloten is, wordt geopend, waarbij energie of gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen.

Tijdens de training leer je alles over LOTOTO, van wet- en regelgeving (vanuit o.a. de Machinerichtlijn, de Richtlijn Arbeidsmiddelen en ATEX 137) tot het opstellen van een LOTOTO procedure.

Is de LOTOTO training geschikt voor mij?

De LOTOTO training is bestemd voor medewerkers die onderhoud plegen aan machines en installaties, maar ook voor productiemanagers, SHEQ managers en onderhoudspersoneel. Kom jij in jouw werk in aanraking met de LOTOTO procedure? Dan is deze training een waardevolle toevoeging.

Studieduur

De LOTOTO training bestaat uit één lesdag.

Investering

De investering voor de training LOTOTO bedraagt € 620,- per persoon exclusief btw.

Download factsheet

Download het factsheet van onze LOTOTO training en krijg uitgebreide informatie over deze uitgebreide training.

Download Factsheet