Maatwerkadvies woningen

Waarom Kader?

Kader is lid van de Examencommissie en heeft korte lijnen naar actuele lesstof

Samen met onze trainers hebben we extra casussen voor je ontwikkeld om te oefenen.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Twee lesdagen
840 per persoon excl. btw

Startdata

ma 30/10/2023
Zeist (Vabi)
di 09/01/2024
Zeist (Vabi)
vr 26/01/2024
Zeist (Uniec3)
Het Maatwerkadvies geeft je klant meer inzicht in de maatregelen die genomen kunnen worden om de energieprestatie van een woning te verbeteren. Het biedt naast inzicht in de huidige energieprestatie van een woning de mogelijke energiebesparende maatregelen en de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen in kaart.

Inhoud van de opleiding

Het Maatwerkadvies is ontwikkeld om het energieverbruik van de woning nauwkeuriger in te schatten. Standaard wordt hiervoor gebruik gemaakt van de drie profielen die de NTA 8800 al heeft beschreven: energie-onbewust, energiebewust of standaard. Belangrijk bij het opstellen van een Maatwerkadvies is het fitten. Aanvullend op het rekenmodel voor het reguliere energielabel zijn hierbij ook de gebruiksgegevens van de bewoners nodig, het gemeten energieverbruik van een kalenderjaar en de daarbij horende klimaatgegevens. Het Maatwerkadvies wordt vaak gebruikt voor een aanvraag van een lening met een gunstige rente (verduurzamingsleningen of groene hypotheken) of voor het aanvragen van subsidies, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA). Met deze opleiding leren we je hoe dit werkt en bereiden we je voor op het examen.

Let op: Bij Kader houden we van kwaliteit. Daarom bieden we onze opleidingen Maatwerkadvies apart aan voor Woningen en Utiliteit. Bovendien bieden we aparte opleidingen aan voor gebruikers van Vabi en Uniec3. Het softwarepakket dat gebruikt wordt in de opleiding vind je achter de startdatum op de website.

Is de opleiding EP Maatwerkadvies geschikt voor mij?

De opleiding EP Maatwerkadvies is bedoeld voor vakbekwaam EP adviseurs die zich willen bekwamen in het Maatwerkadvies en zich willen voorbereiden op het examen EP-W/MWA. De examens zijn alleen toegankelijk voor vakbekwaam EP adviseurs. In de opleiding en examens wordt geen onderscheid gemaakt tussen EP basisadviseurs of de EP detailadviseur.

Studieduur

De opleiding EP Maatwerkadvies voor woningen beslaat twee dagen. De lesdagen starten om 9.00 uur en eindigen 16.30 uur.

Financiële investering

De financiële investering voor de opleiding EP Maatwerkadvies voor woningen bedraagt € 840,- per persoon exclusief btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >