Maatwerkadvies

Waarom Kader?

Kader is lid van de Examencommissie en heeft korte lijnen naar actuele lesstof

Samen met onze trainers hebben we extra casussen voor je ontwikkeld om te oefenen.

Oprichter en voorzitter van de gezamenlijke opleiders: het OpleidersCollectief en daarmee deelnemer in veel landelijke beleidsoverleggen.

Twee lesdagen
840 per persoon excl. btw

Startdata

wo 05/07/2023
Zeist (MWA-U) vol
di 11/07/2023
Zeist (MWA-W) Bijna vol
ma 21/08/2023
Rotterdam (MWA-W)
Het Maatwerkadvies geeft je klant meer inzicht in de maatregelen die genomen kunnen worden om de energieprestatie van een woning of gebouw te verbeteren. Het biedt naast inzicht in de huidige energieprestatie van een gebouw de mogelijke energiebesparende maatregelen en de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen in kaart.

Inhoud van de opleiding

Het Maatwerkadvies is ontwikkeld om het energieverbruik van het object nauwkeuriger in te schatten. Standaard wordt hiervoor gebruik gemaakt van de drie profielen die de NTA 8800 al heeft beschreven: energie-onbewust, energiebewust of standaard. Belangrijk bij het opstellen van een Maatwerkadvies is het fitten. Aanvullend op het rekenmodel voor het reguliere energielabel zijn hierbij ook de gebruiksgegevens van de bewoners nodig, het gemeten energieverbruik van een kalenderjaar en de daarbij horende klimaatgegevens. Het Maatwerkadvies wordt vaak gebruikt voor een aanvraag van een lening met een gunstige rente (verduurzamingsleningen of groene hypotheken) of voor het aanvragen van subsidies, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA). Met deze opleiding leren we je hoe dit werkt en bereiden we je voor op het examen.

Is de opleiding EP Maatwerkadvies geschikt voor mij?

De opleiding EP Maatwerkadvies is bedoeld voor vakbekwaam EP adviseurs die zich willen bekwamen in het Maatwerkadvies en zich willen voorbereiden op het examen EP-W/MWA of EP-U/MWA. De examens zijn alleen toegankelijk voor vakbekwaam EP adviseurs. In de opleiding en examens wordt geen onderscheid gemaakt tussen EP basisadviseurs of de EP detailadviseur.

Wegwijzer: achter de datum die je kiest staat of het om een opleiding Maatwerkadvies voor Woningen of voor Utiliteitsgebouwen gaat.

Studieduur

De opleiding EP Maatwerkadvies beslaat twee dagen. De lesdagen starten om 9.00 uur en eindigen 16.30 uur.

Financiële investering

De financiële investering voor de opleiding EP Maatwerkadvies bedraagt € 840,- per persoon exclusief btw.

Download brochure

In onze brochure vind je uitgebreide informatie over deze opleiding. Heb je na het lezen van de brochure nog vragen, dan staat ons team voor je klaar en komen wij graag met je in contact.

Download brochure >