Machineveiligheid voor arbeidsmiddelen

Richtlijn Arbeidsmiddelen

Waarom Kader?

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

All-in prijs: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen

Persoonlijke aandacht

1 lesdag
620,- excl. btw.

Startdata

do 28/09/2023
Zeist
ma 06/05/2024
Breda *
di 12/11/2024
Zeist
Arbeidsmiddelen, waaronder machines en installaties, moeten aan veiligheidseisen voldoen. De RI&E is hiervoor niet afdoende: er gelden wettelijke veiligheidseisen aan machines en installaties vanuit het Arbobesluit. De Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen, opgenomen in het Nederlandse Arbobesluit, stelt eisen aan onder andere bewegende delen, de elektrische installatie, stop en noodstop en veilig onderhoud. Leer alles over de eisen en oplossingen om tot aantoonbaar veilige arbeidsmiddelen te komen in de cursus Machineveiligheid voor arbeidsmiddelen.

Inhoud van de cursus Machineveiligheid voor arbeidsmiddelen

Na het volgen van de cursus Machineveiligheid voor arbeidsmiddelen beschik je over de basiskennis voor het beoordelen van arbeidsmiddelen in de gebruiksfase. Via een stappenplan en pragmatische templates ben je in staat een veiligheidsbeoordeling uit te voeren, kun je risico’s vaststellen en praktische reducatiemaatregelen bepalen.

Je wordt tijdens de cursus door alle noodzakelijke stappen geleid, zodat je kunt voldoen aan de wetgeving voor arbeidsmiddelen in de gebruiksfase. Daarnaast kun je wijzigingen aan bestaande arbeidsmiddelen beoordelen en kun je een CE-audit op nieuwe arbeidsmiddelen uitvoeren.

Is de cursus geschikt voor mij?

De cursus Machineveiligheid voor arbeidsmiddelen is bestemd voor diegenen die te maken hebben met de veiligheid van arbeidsmiddelen in een bedrijf. Je bent bijvoorbeeld werkplaats- of machinebeheerder, teamleider productie, medewerker technische dienst, Veiligheidskundige of Arbocoördinator.

Studieduur

De cursus Machineveiligheid bestaat uit één lesdag.

Investering

De investering voor de Machineveiligheid cursus bedraagt € 620,- per persoon exclusief btw.

Download factsheet

Download het factsheet van onze cursus Machineveiligheid en krijg uitgebreide informatie over de cursus Machineveiligheid.

Download factsheet >