kader-advies.nl kader-hse.nl kader-opleidingen.nl

Masterclass RI&E

Waarom Kader?

Les van echte vakspecialisten die vanuit de praktijk lesgeven

Opleidingsadvies op maat

In deze masterclass gaan we aan de slag met het identificeren, evalueren en beheersen van risico’s in de organisatie.

Inhoud van de Masterclass

Je leert om zelfstandig een RI&E uit te voeren, en kunt bepalen welke verdiepende RI&E’s moeten worden uitgevoerd. Daarmee hoeft de organisatie niet direct een externe deskundige in te huren. Voor grotere risico’s en risico’s met een specialistisch karakter kun je de juiste specialist kiezen.

Na de Masterclass RI&E weet je hoe de RI&E-wetgeving is opgebouwd. Je kunt zelfstandig risico’s binnen de organisatie identificeren en benoemen. De gevonden risico’s kun je zelfstandig evalueren en je kunt het juiste RI&E instrument kiezen om toe te passen.

Is de Masterclass geschikt voor mij?

Heb je binnen jouw functie te maken met de RI&E, maar hier geen verdere ervaring mee? Dan is de Masterclass RI&E geschikt! Als Preventiemedewerker of KAM-coördinator is deze masterclass een waardevolle toevoeging.

Ben je Veiligheidskundige en wil je jouw kennis omtrent de RI&E opfrissen? Ook dan is deze Masterclass geschikt!

Studieduur

De Masterclass RI&E bedraagt 1 lesdag.

Investering

De investering voor de Masterclass RI&E bedraagt 479,- euro excl. btw. Voor het aanvragen van subsidie kun je gebruik maken van verschillende subsidiemogelijkheden.

Download Factsheet

Download het factsheet van onze Masterclass RI&E en krijg uitgebreide informatie over de Masterclass RI&E.

Download factsheet >

Veelgestelde vragen

Wat doet een VGM coördinator?

Als VGM-coördinator help je een werkgever bij het borgen en verbeteren van de arbeidsveiligheid, gezondheid van medewerkers en het regelen van milieuzaken. Wat houdt dat in en bestaat er een VGM-coördinator-opleiding? Lees snel verder.

Wat doet een VGM coördinator?
Wat is een VCA opleiding

In een VCA opleiding leren deelnemers in 1 dag alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Wat is een VCA opleiding
Waarom een VCA diploma?

Het VCA examen en het behalen van een VCA diploma is een eis binnen VCA en VCU gecertificeerde bedrijven. Ook kan het een eis zijn van opdrachtgevers. Medewerkers horen goede instructies te krijgen om ongevallen en incidenten te beperken. Een ongeval of incident betekent voor de werkgever namelijk altijd verlies. Naast mogelijke letsels kosten herstelwerkzaamheden en het uitzoeken van aansprakelijkheid veel tijd.

Waarom een VCA diploma?
Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?

De taken van een Preventiemedewerker zijn divers, dat kan afhankelijk zijn van wat u afspreekt met uw werkgever. Wettelijk zijn er drie taken van een Preventiemedewerker vastgelegd.

Wat zijn de taken van een Preventiemedewerker?
Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?

Als werkgever ben je verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. Uit onderzoek van TNO blijkt dat in 2019 ruim een kwart van de organisatie geen Preventiemedewerker heeft aangesteld. De Preventiemedewerker is bezig met het bevorderen van de arbeidsveiligheid. Maar hoe kies je die preventiemedewerker? Wij geven je enkele aandachtspunten.

Hoe kies ik de juiste preventiemedewerker?